Teater Spelperiod: 07 maj - 12 maj

Alice i Underlandet

Äntligen! Nu kan du följa med på Alice spännande och smått galna resa i Underlandet tillsammans med Teaterstickornas färgsprakande Musikalgrupp för ungdomar och Musikteatergrupp för barn!

Vad är det som gör att Lewis Carrolls verk Alice i Underlandet från 1865 har blivit en klassiker? Varför har dess spännande och underliga karaktärer och ologiska innehåll inspirerat otaliga konstnärer, musiker, regissörer och modeskapare runt om i världen? Hur kommer det sig att man än idag kan se teaterföreställningar, musikaler och filmatiseringar av Alice i Underlandet? Det var Teaterstickorna nyfikna på! Hur kan vi nå en publik och beröra människor i alla åldrar 2022?

Vi kom fram till att det inte var svårt att sätta sig in i Alice situation. I den märkliga värld hon hamnat i, kan vi känna igen oss själva i relation till andra. Kanske är vår värld lika märklig om man som utomstående studerar den utifrån… Vi kunde sätta oss in i hur det är att vara annorlunda.

Alice blir ständigt ifrågasatt och utstött.

Så länge vi delar in mänskligheten i VI och DEM kommer känslan av att inte passa in eller att vara utanför, alltid vara lika aktuellt. Alla kan ta lärdom av berättelsen om Alice i det perspektivet. Alice är driftig och stark. Hon vill förstå. Det är det hon drivs av. Den drivkraften skulle alla vilja hitta hos sig själv. Att vilja förstå! Tänk vad många fördomar som skulle slippa få fäste i vårt medvetande, om vi verkligen vill förstå!

Nyfikenheten hos Alice inspirerar till att våga följa drömmar. Inte bromsa sig själv. Vi inspirerades också av att släppa tanken och konsten fri, och börja utforska.

Barn och unga idag är väl insatta i stora samhälleliga utmaningar. Det kommer ni finna spår av i Teaterstickornas uppsättning…

Äntligen kan vi nu, kära publik hälsa er välkomna att följa med Alice till Underlandet!

Eva Edevik, Regissör 

 

Föreställningslängd: 125 min inkl 25 min paus

Rek. ålder från 5 år och uppåt. 

 

 

Medverkande: Teaterstickornas Musikalgrupp för ungdomar och Teaterstickornas Musikteatergrupp för barn och unga

Regissör: Eva Edevik

Producent: Klas Åkerskog

Teknisk producent: Frida Concannon

Scenograf & Animation Director: Axel Boberg Ragnestam

Animationer: Clive Leaver

Kostymör & sömmerska: Anna Kärner

Sångcoach & arrangemang: Dan Rosengren

Musiker: Dan Rosengren & Robin Mållberg

Koreograf: Liza Mackenhauer

Regiassistent: Vilda Ydreborg

 

Arrangör: Teaterstickorna

I samarbete med Sensus. Produktionen genomförs med stöd av Jönköpings Kultur och fritidsförvaltning, samt av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa.