Musik Spelperiod: 23 sep - 23 sep

Carl Bagge Sextett

Georg Riedel har låtit sig inspireras av saxofonisten och kompositören Benny Golson och skrivit ny musik i god 50-talsanda för en sextett. Den nyskrivna musiken är alltså väl förankrad i jazzhistorien – svängig och medryckande och med de harmoniska och formmässiga underfundigheter som är hans signum.

Georg Riedel bad pianisten Carl Bagge sätta ihop sextetten men hade bestämda önskemål om vilka musiker som skulle ingå. Inspiratören Benny Golson ingick i Art Blakeys Jazz Messengers och har skrivit standards som I Remember Clifford och Blues March.

Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han har ett brett musikaliskt spektrum och har haft samarbete både med Robyn och Ann-Sofie von Otter. De senaste åren har han med sin trio kompat stjärnskottet Isabella Lundgren. I trion ingår Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson på trummor. De tre blåsare som Georg Riedel föreslog är alla starkt efterfrågade för sina stilsäkra tolkningar av jazz oavsett genre eller ålder. De två saxofonisterna är Amanda Sedgwick på altsax och Per ”Texas” Johansson på tenorsax, trumpetare är Tobias Wiklund.

Vi möter alltså musik skriven av svensk jazz ständigt kreative ålderman, inspirerad av en amerikansk legendar och framförd av de främsta i en yngre generation.

Förband kl. 18.30

Speltid: 3 timmar inklusive förband

Medverkande:

Carl Bagge – piano
Amanda Sedgwick – altsax
Per ”Texas” Johansson – tenorsax
Tobias Wiklund – trumpet
Niklas Fernqvist – bas
Daniel Fredriksson – trummor

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb(Extern länk)