Dans Spelperiod: 15 feb - 15 feb

Dansa för små hjärtan

För femte året i rad anordnas ”Dansa för små hjärtan” på Spira. Discot är ett event som anordnas i februari, som är alla barnhjärtans månad, och är ett sätt att uppmärksamma alla hjärtsjuka barn.

Under discot får barnen gå på röda mattan och fotograferas av fotograf, de får ta selfies i selfiebås och mingla bland sagofigurer. Det finns popcorn och ansiktsmålning. Alla barn bjuds på fika av restaurangen och får även med sig en skatt ur kapten Snorbuses skattkista hem. Förra året samlade Sköra Hjärtan in 70 000 kronor, och hoppas på att samla in lika mycket igen! Biljetter säljs via hemsidan skorahjartan.se(Extern länk)

Discot startades av Camilla Windhardt som själv är mamma till en hjärtsjuk son, och är hennes bidrag till hjärtforskningen. Hon startade sedan föreningen Sköra Hjärtan som hon har med Lina Johansson, Daniel Gebhard och Jouline Smedberg. Föreningen samlar in pengar som de oavkortat skänker vidare till Hjärt- och Lungfonden och öronmärker dem till forskning kring medfödda hjärtfel hos barn.