Dansvår 2018

Artikel

Tre spännande dansevenemang står på programmet i Kulturhuset Spira i april - ett svenskt och ett kanadensiskt gästspel till en heldag med närproducerad dans, workshops och film.

19/4 Cuttlefish

Ett tvärkonstnärligt möte mellan koreografen Nicole Neidert och kostymören Linnéa Bågander, som tillsammans utforskar rörelse i och genom textilier och kostym. Efter föreställningen bjuder vi in till samtal med Linnéa Bågander.

Läs mer: www.smot.se/cuttlefish/


23/4 Cas Public

En djärv och varm familjeföreställning med det kanadensiska danskompaniet Cas Public. En av dansarnas hörselskada är utgångspunkt för sin verket som innehåller modern dans, opera och musik. Presenteras i samarbete mellan Smålands Musik & Teater och Jönköpings kommun.

Läs mer: www.smot.se/cas-public-9/

29/4 Dansens Dag

Dansnät Jönköping visar den egna produktionen Hur luften känns mot huden på Jönköpings läns museum. I Kulturhuset Spira visas en filmad version av Skånes Dansteaters hyllade verk The feeling of going, där huvudrollen görs av Oskar Humlebo/Moto Boy som bland annat skrivit musiken till teaterföreställningen De Fantastiska. Det blir även dansworkshop för alla åldrar med dansare från Skånes Dansteater där man får lära sig dansmoment ur The feeling of going. Som avslutning på presenterar vi kommande säsong.

Läs mer: www.smot.se/dansens-dag/
https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/hur-luften-kanns-mot-huden/  • Uppdaterad2018-04-09 08:38
  • Ansvarig