Musik Spelperiod: 04 mar - 04 mar

Evert Taube - jorden runt och hem igen

Nu ger sig duon Sairio och Hörngren i kast med nästa uppdrag. Det handlar om Evert Taube; västkustsonen som reste över hela världen med pennan och lutan som sällskap, vars sånger och berättelser är för evigt en stor del av vårt kulturarv.

Tidigare har duon gjort mycket uppskattade och flitigt spelade föreställningar som "Povel Ramel - Vi sjunger så bra tillsammans", "Lingonris i cocktailglas - om Monica Z" och "Vill ni se en stjärna - om våra svenska primadonnor".

Ur Taubes oerhört rika produktion kommer publiken att få höra både mycket kända visor som alla känner igen, till exempel Calle Schewens Vals, Briggen Blue Bird av Hull, Så länge skutan kan gå och också några av de mindre kända. Vi berättar om Evert och hans färgsprakande liv, reflekterar över samtiden och kvinnosaksfrågan och blandar dråpliga visor med vackra, humor med stor musikalisk bredd och lyrisk finstämdhet.

”Tänk, vilket underbart liv, det Ni för!
Säg mig, hur känns det att vara charmör,
sjöman och cowboy, musiker, artist…
Det kan väl aldrig bli trist?...” Rosa på bal 1940

 

Medverkande

Duon ”Sairio och Hörngren" består av skådespelerskan och sångerskan Charlotta Sairio samt pianisten och kompositören Klas-Henrik (Klabbe) Hörngren. Duon har de senaste åren turnerat för bl a Region Halland och Riksteatern i Värmland, och har blivit mycket populära och omtyckta. Deras koncept bygger på det musikaliska berättandet, där texten och den sceniska gestaltningen förstärks av den musikaliska tonen. Ett nära samspel är nyckelordet för duon, som i sina föreställningar både brukar locka till mycket skratt och andlös tystnad.

Charlotta är även verksam som regissör och har de senaste åren bl a gjort föreställningen "A young person guide to the orchestra" med Göteborgs Symfoniker på Konserthuset i Göteborg. Hon regisserar också turnéproduktionerna för Västra Götalands Ungdomssymfoniker, med Simon Phipps och Kultur i Väst. I år har hon även hunnit med turnéer med "Visor från Mumindalen" för Kultur i Väst och Länsmusiken i Kalmar samt musikalen "Under Täcket" för Kultur i Halland och Kultur i Väst.

Klabbe har med egna bandet Klabbes Bank nyligen gett ut en kritikerrosad, femte skiva (den förra blev grammisnominerad!) och förbereder nu USA-turné med bandet. Klabbe undervisar också på Ingesunds musikhögskola.

Arrangör: Musik och Teater Vänner(Extern länk)