Fanfar till våren
Musik Spelperiod: 24 apr - 24 apr

Fanfar till våren

Välkomna till Jönköpings Orkesterförenings vårkonsert!

Tillsammans med dirigenten Leif Karlsson och trumpetaren Magnus Jonsson bjuds
publiken på ett program med vårkänslor.

Ur programmet

J N Hummel – trumpetkonsert E-dur

Johann Nepomuk Hummel var elev till Mozart och Salieri och dessutom god vän till Beethoven. Hummel tyckte själv att han var minst lika bra som Beethoven, men idag är det inte mycket mer än hans trumpetkonsert som överlevt. Dock ska man tillägga att den konserten tillhör de mest spelade verken på radio. Den tillägnades kalfftrumpetens uppfinnare Anton Weidinger, som själv uruppförde den på nyårsdagen 1804


Dirigent: Leif Karlsson

Efter 4 års musikhögskoleutbildning, fick Leif Karlsson 1979 anställning som soloslagverkare i Västerås Symfoniorkester. Vid samma tid startades slagverksensemblen Kroumata med Leif Karlsson som en av grundarna. Tillsammans med Kroumata har han fått resa världen runt för att sprida svensk kultur och framföra svensk musik. Kroumata har uruppfört över 200 verk och spelat in nitton CD-skivor, däribland Sveriges allra första digitala CD, inspelad i Göteborg år 1983.

Leif Karlsson har varit chef för Nordiska kammarorkestern, general manager för KammarensembleN, undervisat vid Framnäs Folkhögskola samt vid Musikhögskolan i Piteå. Som dirigent arbetar han regelbundet med Norrlandsoperan, Eskilstuna Symfoniorkester, Ingesunds symfoniska blåsensemble, Bergslagens kammarsymfoniker, Norrbottens ungdomssymfoniker och Gislaveds symfoniorkester. Leif arbetar nu som konsulent vid Kultur i Väst.

Medverkande

Ensemble

Jönköpings Orkesterförening

Jönköpings Orkesterförening är ett mycket uppskattat inslag i Jönköpings musikliv och samarbetar regelbundet med olika dirigenter och solister. Symfoniorkestern är öppen för musiklärare, musikstuderande och skickliga amatörer.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...