Förförisk feelgood nästa musikal

Artikel

Hösten 2021 väntar en ny het Skandinavienpremiär i Spira. She loves me är en varm och smart romcom från Broadways storhetstid. Nu släpper vi biljetterna!

Musikalen She loves me utspelar sig på 1930-talet i Budapests mest extravaganta kvarter, i ett myller av art deco och elegans. I huvudrollerna ses två kärlekstörstande singlar, som arbetar i samma parfymbutik. Båda längtar efter romantik och båda ska komma att hitta den där de anar det minst…

Historien är laddad med snabba replikskiften, humor och charm. För regi och koreografi står Roine Söderlundh, som varit med och skapat succéer som Mamma Mia! The Party (på Tyrol), smällkaramellen On the Town (i Spira, 2018) och inte minst biopublikens favorit, En del av mitt hjärta med Malin Åkerman...

Med She loves me bjuder Roine och ensemblen nu invånarna i och utanför Jönköpings län på en lika filmisk upplevelse – live från scen – om ett Tinderliv långt innan mobilerna…

– Det känns oerhört lustfyllt i dessa tider att ha något som She loves me att se fram emot och att jobba med. Den är en liten pralin. Intensiv och rolig, med högt tempo. Snyggt kommer det att bli också, säger Roine Söderlundh, regissör & koreograf.

Superteam

Musikalen innehåller såväl fantastiska sång- och dansnummer som oväntade förvecklingar. Allt förlagt till ett vibrerande Europa signerat Frida Arvidsson (scenografi) och uppklätt av madame Camilla Thulin (kostymdesign).

Jag är over the top exalterad och glad över att vi har lyckats locka hit detta superteam igen. I händerna på den här trion blir allt en fest. Lägg till det en kärlekshistoria i en parfymbutik som – kanske – säljer mer än dofter? Förföriskt är bara förnamnet, säger Staffan Aspegren, konstnärlig chef Teater.

För sångtexterna och musiken, framförd av Jönköpings Sinfonietta, står Jerry Book/Sheldon Harnick – radarparet bakom en annan Spirabekant världsframgång, musikalen Spelman på Taket.  

You´ve got mail…

Manuset baseras på den ungerska pjäsen Parfumerie och ämnet, hur sjutton en ska hitta rätt i dejtingdjungeln, verkar aldrig gå ur tiden.1963 fick berättelsen sin Broadwaypremiär och gav samtidigt dramatikern Joe Masteroff en Tony Award-nominering (några år senare kammade han hem priset för Cabaret). 1964 sattes She Loves Me upp i West End. 1998 bearbetades den för vita duken i den populära filmversionen You´ve got mail. Då med Meg Ryan och Tom Hanks i rollerna som det osannolika paret.

I huvudrollerna i Jönköping ser vi gästande Linda Olsson (Matilda, On the Town, Come from away, mm) och husets egen Kalle Malmberg som kärlekstörstande Amalia Balash och Georg Nowack. 

Premiär

18 september 2021, Teatersalongen, Kulturhuset Spira.
Biljettsläpp: 1 december!

 

 

 

  • Uppdaterad2020-11-30 07:24
  • Ansvarig