Flaque

FLAQUE ÄR JONGLERAD GRAFFITI - dans och nycirkus

Dans Spelperiod: 07 apr - 07 apr

Flaque

Jonglörer som dansar eller dansare som faller och ibland jonglerar. Med bakgrunder i hiphop, självlärd butoh och jonglering, skapar David Maillard, Eric Longequel och Guillaume Martinet en dansad, jonglerad föreställning som struntar i förutbestämda regler och snubblar över (upptejpade) gränser.

Flaque (pöl på svenska) utgör ett alldeles eget universum som vi får ynnesten att delta i. Det franska kompaniet Defracto har turnerat till ett antal festivaler och scener med Flaque och fortsätter göra publiken lycklig.

 

JONK! Internationell scenkonst, presenterar Flaque

AV OCH MED: David Maillard, Eric Longequel, Guillaume Martinet
JONGLÖRER: Guillaume Martinet, Eric Longequel
MUSIK PÅ SCEN: David Maillard
KONSTNÄRLIG LEDNING: Johan Swartvagher
KOREOGRAFISKA RÅD JONGLERING: Jay Gilligan
LJUSDESIGN: David Carney
PRODUKTIONSCHEF: Laure Caillat
SAMARBETSPARTNERS: Théâtre Bretigny – Scène conventionnée duVal d’Orge, Théâtres Départementaux de la Réunion, Centre national dela Danse, Maison des Jonglages, Coopérative 2R2C, Theater op de Markt,l’Essaim de Julie, le CENTQUATRE – Paris, La Grainerie, La Fabrik.

I samarbete med Smålands Musik & Teater, Region Jönköpings län och Jönköpings Kommun Kultur & Fritid

Recensioner

Vad säger pressen?

STRADDA

Publicerad 28 januari 2016 11:40 Uppdaterad 28 januari 2016 11:41

Är det dans? Jonglering? Eller bägge? Det är oväsentligt, det dessa artister skapar är lika hypnotiserande som burleskt. Deras kroppar faller, reser sig, räddar bollar i en slags grafisk jonglerad balett som det är väldigt ovanligt att få se.