VÄLKOMNA – TILL NUET

Barn/Unga Spelperiod: 17 feb - 17 feb

FLOW – Kulturlov

Aldrig känner man sig så levande som när man skapar! Var med när grymma scenkonstnärer förvandlar rummet till en kreativ jamsession – med klassiska toner, rim och beats. Och kidsen i mitten!

Har du någon gång själv varit ”i det”? Känt flow? Om inte är det hög tid! 

Med FLOW skapas en unik upplevelse i stunden, genom deltagarnas interaktion. Våra artister inleder med en streetdansföreställning på 20 minuter, som sätter tonen. Sedan är det publikens tur att bidra. Inga förkunskaper krävs utan i en inbjudande, prestigelös dialog lockar artisterna fram det konstnärliga i alla närvarande, med syfte att skapa just närvaro. En förhöjd verklighet. Eller scenkonst, som vi kallar det. Det blir kul. Och spännande! Och är över på 45 minuter.

För idén står Camilla Ekelöf, koreograf och konstnärlig chef Unga Spira:

”Jag vill lyfta fram streetdance/rap eftersom det är en samtida konstform. Du behöver inte ha gått någon utbildning för att rappa, de flesta i genren är autodidakter! Det är inspirerande på så många sätt.”

MEDVERKANDE

Frida Edholm och Matthew Hudson LaVoie, båda utbildade på Balettakademien i Göteborg. Matthew är rappare och breakdansare, och uppträder under namnet Norm. Frida gör såväl klubbgigs som medverkar i tv-program som Melodifestivalen och P3 Guld, och har specialiserat sig inom den kaxiga dansstilen feminine vibe (tänk: Beyoncé).

 

Rekommenderas för barn från årskurs 4 och uppåt.

*I FN:s barnkonvention, som också är svensk lag, står bland annat i artikel 13 att ”barn har rätt till yttrandefrihet; att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter”.