En föreläsning om inkluderande scenkonst

Övrigt Spelperiod: 16 jun - 16 jun

Föreläsning Sandra Johansson (Moomsteatern)

Moomsteaterns verksamhetsledare Sandra Johansson berättar om en arbetsplats där skådespelare med intellektuella funktionsvariationer får möjlighet att fokusera på och utvecklas inom sitt yrke. Där publiken som besöker teatern ser att variation är en självklar del av scenkonsten, precis som det är en självklar del av hela samhället.

Sandra Johansson är verksamhetsledare på Moomsteatern och har arbetat på teatern sedan 2006. Hon är med och skapar en arbetsplats som fokuserar på varje individs styrkor och möjligheter, där nyckelordet är inkludering. Hör henne i en föreläsning om Moomsteaterns historia, om att vända på perspektiv om vem som är avsändare och mottagare, och om hur scenkonsten kan vara ett verktyg för att sluta utesluta en hel samhällsgrupp.

Om Moomsteatern

Moomsteatern i Malmö är en fri professionell teater som heltidsanställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer på samma villkor som professionella skådespelare utan funktionsvariationer. Moomsteatern vill använda teatern för att utmana människors sätt att tänka och för att ge publiken en riktigt unik upplevelse, genom att göra engagerande scenkonst av hög konstnärlig kvalité. De brinner för att förändra tankar om stereotyper och vem som kan gestalta vad, och att utmana teaterbranschens sätt att resonera kring representation och vem som får ta plats på scenen.