Unikt möte med utrikeskorrespondenterna från SR

Övrigt Spelperiod: 05 sep - 05 sep

Förstå världen – Möt Radiokorrespondenterna 2019

OBS SLUTSÅLT MEN SAMTALET GÅR ÄVEN ATT LYSSNA TILL I HÖGTALARE I SPIRAS RESTAURANG. Sveriges Radios utrikeskorrespondenter Claes Aronsson (London) och Daniela Marquardt (Berlin) möts i ett unikt samtal på Spira, om världsläget och om de mycket speciella omständigheter som kringgärdar deras jobb. En kväll i samarbete med Ekot och Riksteatern.

OBS: SLUTSÅLT. Men samtalet går även att lyssna till i högtalare i Spiras restaurang. Korrespondenterna har också lovat att komma dit och säga hej! VÄLKOMNA!

Från Sveriges Radios utsända runtom i världen får du som lyssnare blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning och bakgrund till det som hänt. Digitala attacker i ett land kan få följder för valrörelsen i ett annat. Konflikter och matbrist i en region kan påverka migrationen i en hel världsdel - och politiska beslut i stormakternas huvudstäder får konsekvenser för vardagen på andra sidan klotet. Genom korrespondenterna får du möta de berörda människorna. Förhoppningen är att det gör världen lite mer begriplig.

"Under en rad år har Sveriges Radio därför satsat på utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro."

/Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio

Medverkande

I Jönköping medverkar: Claes Aronsson (London) och Daniela Marquardt (Berlin) 

Samtalet leds av Pablo Dalence från Studio Ett och Ekot.

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Detta är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och ställer frågor till de inbjudna, om olika världshändelser och deras erfarenheter. 

Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. 

Utrikeskorrespondenterna från Sveriges Radio är:

ERIKA GABRIELSSON (Helsingfors), JENS MÖLLER (Norge och Island), DAVID RASMUSSON (Danmark), DANIELA MARQUARDT (Berlin), ANDREAS LILJEHEDEN (Bryssel), CLAES ARONSSON (London), MARGARETA SVENSSON (Paris), JOHAN-MATHIAS SOMMARSTRÖM (Istanbul), JESPER LINDAU (Moskva), CECILIA UDDÉN (Kairo), SAMUEL LARSSON (MAPUTO), PEDER GUSTAFSSON (Bangkok), HANNA SAHLBERG (Peking), LOTTEN COLLIN (Rio de Janeiro), KAJSA BOGLIND (Washington), FERNANDO ARIAS (New York), FILIP KOTSAMBOUIKIDIS (Östeuropa), CAROLINE KERNEN (Ungt perspektiv), JOHAN BERGENDORFF (Global hälsa), STAFFAN SONNING (Global ekonomi), NAILA SALEEM (Kultur), LUBNA EL-SHANTI (Korrespondenttrainee) och ALICE PETRÉN (Migration).

Samtalet på Kulturhuset Spira ges i samarbete med Musik- och Teatervänner i Jönköping - en del av Riksteatern. FRI ENTRÉ men biljett måste bokas.

#förståvärlden #radiokorrespondenterna #riksteatern #ekot