Kyiv Grand Ballet

Dans Spelperiod: 02 maj - 02 maj

Giselle

Ukrainska Kievbaletten uppträder på Spira med ett mystiskt, romantiskt drama fyllt av symboler och dolda betydelser. Ett uttryck för det ukrainska folkets beredskap att stå upp för sig själva, överleva i kampen och försvara sina ideal.

Baletten Giselle av Adolphe Adam är en berättelse om kärlek, lojalitet, svek och hjärtskärande ånger. Albert och bondkvinnan Giselle förälskar sig i varandra, men Albert har en fästmö. När Giselle får veta det dör hon av sorg och förvandlas till en vilie - ett öde som drabbar flickor som blivit bedragna innan bröllopet . På natten går Albert till sin älskades grav. Där hotas han till livet av andra vilier, men Giselle kommer till undsättning och skyddar honom från sina vänners vrede och han lyckas fly. Men priset blir högt och Albert går under av ångest.

Genom balettens hela historia löper bilden av vilisen – den lurade döda bruden– igenom. Sveket de utsatts för förvandlar dem från vanliga tjejer till mystiska vilier, redo att hämnas.

Föreställningen hålls som en del av Solidarity Tour för att stödja balettgruppen Kyiv Grand Ballet med deltagande av ledande artister från den ukrainska baletten.

Föreställningen är ca 2 h inkl. 25 min paus

Arrangör: Kultur för folket & Kyiv Grand Ballet