”French Connection”

Musik Spelperiod: 20 jan - 20 jan

Gustav Lundgren Kvartett

”French Connection” står för grymt sväng och smittande spelgädje. Kvartettens musik visar att den klassiska jazzen i högsta grad lever och är en outtömlig glädjekälla för oss lyssnare.

Gustav Lundgren är en av Europas främsta gitarrister. Han har spelat med artister allt ifrån Swedish House Maffia till Ann-Sofie von Otter. Främst har han blivit känd som en virtuos gitarrist i Django Reinhardts tradition, det vill säga den jazzstil som kallas ”Gypsy Jazz” eller ”Hot Club Music”. Musiken har förblivit populär, inte minst för sitt enorma sväng, allt sedan Franska Hotkvintettens storhetstid på 30-talet.

Här möter Gustav Lundgren tre franska mästare inom genren. Roman Vuillemin, Eduard Pennes och Aurelien Trigo är alla välkända för fansen av gypsyjazz världen över. Gitarristen Romain Vuillemin har hemma i Frankrike en egen kvartett som för vidare Django Reinhardts musik. Eduard Pennes är både gitarrist och basist och uppträder på internationella festivaler. Aurelien Trigo är jazzviolinist men med en klassisk skolning som grund. Han för vidare arvet från Stephane Grappeli, som var violinist i Franska Hotkvintetten.

Medverkande

Gustav Lundgren – gitarr

Romain Vuillemin – gitarr

Aurelien Trigo – violin

Eduard Pennes – bas

Förband kl. 18.30

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb