Ett Povel-ProgRamel

Teater Spelperiod: 22 feb - 23 feb
Ingår i: After work

Håll musiken igång!

Alla balla hubba! För 100 år sedan föddes Povel Ramel som i över ett halvt sekel roade sin publik i radio, på grammofon och på scen med sina melodiska upptåg och ekvilibristiska ordkonster. Vi firar jubilaren med en musikalisk föreställning som bygger på Povels repertoar där melodier, monologer och memoarer vägleder publiken genom perioder i hans liv och karriär.

Knäpp upp och ta av dig skorna när vi håller musiken igång i detta Povel-ProgRamel. På scen och bakom idén står skådespelaren och Povel-diggaren Gustav Gälsing, utbildad på musikalprogrammet vid Högskolan för scen & musik i Göteborg. Gustav har många års erfarenhet på scen inom teater, musikal och revy och har bland annat prisats med Bosse Parneviks stipendium 2016. Han har setts på Kulturhuset Spira i musikalen She Loves Me, Lunchlyriken och i pop-upen Backstage-jul.

Bakom tangenterna sitter Teresa Indebetou och slänger sig mellan Povels många genres. Teresa har varit verksam som frilanspianist i ca 25 år och anlitas ofta av bland annat GöteborgsOperan, Balettakademien och Högskolan för scen & musik, samt ger konserter i många sammanhang med olika konstellationer.

Speltid: 60 min, ej paus.

Medverkande

På scen - Gustav Gälsing

Vid pianot - Teresa Indebetou

 

Fotograf: Simon Rubin

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...