Här är huvudrollsinnehavarna On the Town!

Artikel

Här är de - våra sex huvudrollsinnehavare i On the Town! Till den sedan tidigare presenterade trion Hanna von Spreti, Karl Dyall och Rennie Mirro ansluter nu musikalartisterna Denny Lekström, Linda Olsson och vår alldeles egen Vera Veljovic.

Rennie Mirro

Skådespelaren, dansaren och musikalartisten Rennie Mirro var under många år en del av den Kungliga Operabaletten och har gjort stjärnroller i flera musikaler. Han har tilldelats Guldmasken för rollen som Danny i Grease och den manliga huvudrollen i Singin’ in the rain. Rennie är en av de konstnärliga ledarna och eldsjälarna bakom utomhusteatern Teatern under bron på Södermalm i Stockholm och gjorde där huvudrollen i pjäsen Vapenvila 2016. På senare år har han tillsammans med Karl Dyall haft stora framgångar med föreställningen From Sammy With Love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Denny Lekström

Denny Lekström började sin skådespelarbana som barn i Tjadden Hällströms sommarproduktioner i g:a Linköping och gick sedan vidare att jobba som barnskådespelare på Östgötateatern i föreställningar som Samhällets stöttepelare och Oliver!. Efter yrkesutbildning på balettakademin i Göteborg spelade han titelrollen i Peter Pan på Lisebergsteatern och medverkade i Östgötateaterns produktion av Chicago där han spelade den kvittrande sopranen Mary Sunshine. På Östgötateatern har Denny även medverkat i föreställningarna Familjen Addams, det ryska musikteaterverket Historien om en soldat samt som skådespelare i Hamlet och i den brittiska pjäsen Bluebird. På Uppsala stadsteater var han cover för rollen som konferencieren i musikalen Cabaret och på Stockholms stadsteater har han medverkat i föreställningen Chicago. På GöteborgsOperan sågs han som Riff i West Side Story, och senast på samma teatern i huvudrollen som Bobby i musikalen Crazy for You och i Parkteatern i rollen som Puck i Midsummer Nights Dream.

Karl Dyall

Sångaren, skådespelaren, dansaren och koreografen Karl Dyall är ett av den svenska underhållningsbranschens främsta namn sedan drygt 30 år tillbaka. Han blev svensk mästare i Breakdance 1984, grundade dansgruppen Bounce och är en av nyckelfigurerna bakom streetdancens framväxt i Sverige. Han spelade säkerhetsvakt i TV-serien Rederiet och har gestaltat titelrollen i Othello på Stockholms Stadsteater. Som musikalartist har han bland annat tilldelats teaterpriset Guldmasken för sin roll i Fame på Chinateatern i Stockholm och hyllats för sin medverkan i musikalen Singin’ in the rain på Oscarsteatern. På senare år har han tillsammans med Rennie Mirro haft stora framgångar med föreställningen From Sammy With Love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Hanna von Spreti

Hanna von Spreti (tidigare Lindblad) är en av Sveriges mesta musikalstjärnor med en lång rad succéer på meritlistan, senast på Göta Lejon i Förklädet och i konserten I Love Musicals med Peter Jöback på Ullevi.  Hennes största utmaning var på Chinateatern då hon spelade Alex i Flashdance. Annars är det på Oscarsteatern som vi vant oss att se henne briljera i roller som Sugar i I hetaste laget och som fängslande Anette i Saturday Night Fever, en roll som gav henne en Guldmasknominering. Hannas stora genombrott och första Guldmask kom med huvudrollen i Singin' in the rain. En musikal så framgångsrik att den till och med sattes upp en andra gång med Hanna i huvudrollen. Hon har även turnerat med egna projektet Showgirl och medverkat i Melodifestivalen två gånger. 

Vera Veljovic

Kulturhuset Spiras besökare känner igen Vera från bland annat Maria Stuart, Den flygande Handläggaren, Blåvingar, Besatt och Spelman på taket. Hon är även verksam på Teateri som en av två konstnärliga ledare och har synts på både tv och i filmer. Under 2016 spelade hon i Hamlet och Katitzi, för att våren 2017 återuppta rollen som Yasmina tillsammans med Hans Mosesson i det, av publiken och pressen, hyllade dramat La Paloma. Nu senast gjorde hon titelrollen som den excentriska operasångerskan Florence Foster Jenkins, och ses under våren i Tjechov-klassikern Körsbärsträdgården.

Linda Olsson

Linda har jobbat som musikalartist, sångerska och dansare i många år och vi har sett henne i succéproduktioner som My fair Lady, A Chorus Line, Rivierans Guldgossar, The Producers m fl. Sitt stora genombrott fick hon dock som Mary Poppins på Göteborgsoperan. En bejublad föreställning där Linda verkligen fick visa prov på att hon är en av Sveriges mest mångsidiga artister. Vi har dessutom kunna se Linda sin Julie i klassiska musikalen Teaterbåten, i Sweeney Todd på Stockholms Stadsteater samt som huvudroll i Charmörer på vift på Krusenstiernska gården i Kalmar. Linda dubbar även hel del serier som Världens bästa fritids på Svt/Barnkanalen.

  • Uppdaterad2018-01-25 09:50
  • Ansvarig