Musik Spelperiod: 06 nov - 06 nov

Hedwig and the angry inch

INSTÄLLD. Det är konsert i en liten lokal. På scenen står rockartisten Hedwig och hennes band The Angry Inch. I fjärran hörs ljud och musik från kvällens stora händelse; superstjärnan som spelar där borta är Hedwigs stora kärlek och stora sorg.

Från sin egen lilla scen berättar Hedwig gripande, vårdslöst och fräckt om sitt liv. Allt från uppväxten i Östberlin, om längtan efter frihet och västerländsk musik till den misslyckade könskorrigeringen som lämnade en ”angry inch”. Om alla svek hon upplevt – och om alla gånger hon rest sig upp igen.

Med en pulserande, nästan elektrisk energi berättas historien om Hedwig, en av de mest unika karaktärer du mött på en scen. Hon har udd. Hon har revanschlust. Hon vill berätta sin historia. Men mest av allt har hon en innerlig och ärlig önskan om att få vara en fri och hel människa.

Musikalen lyckas rymma både ett existentiellt djup och en visuell fest med flera kostymbyten och läckra peruker. Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon.

En samproduktion mellan Riksteatern, Malmö Stadsteater och Malmö Opera.