Musik Spelperiod: 26 jan - 26 jan

Helkväll med Schaffer & Åberg

De flesta associerar dem kanske med Sällskapsresan och Electric Banana Band. Nu får du chansen att möta Lasse Åberg och Janne Schaffer på ett sätt du aldrig gjort förut. Välkommen till en livsnära och musikalisk helkväll i två akter – där allt överskott går till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter.

För de allra flesta behöver varken konstnären, designern, filmskaparen och sångaren Lasse Åberg eller gitarristen och kompositören Janne Schaffer någon närmare presentation.  

Det blir det en kväll som inleds med ett livsnära samtal, lett av Daniel Röjås, om spännande musikaliska möten, skapande, det mångåriga samarbetet i Electric Banana Band och den utmanande kampen för miljön i tider av allvarliga klimathot. En unik chans att komma två giganter in på livet.

I kvällens andra akt bjuder Janne Schaffer, tillsammans med Peter Ljung, på en instrumentell musikalisk resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. I ”Janne Schaffer Music Story” får publiken följa en musiker som bland mycket annat hjälpt ABBA och Ted Gärdestad att skapa historia och som i hjärtat av sitt skapande bär på två djupa övertygelser: att musik har en läkande kraft och att varje människa har ett uppdrag att värna om miljön.  

Erikshjälpens arbete i Bangladesh

Överskottet från biljettintäkterna går till Erikshjälpens arbete med att skapa motståndskraft bland familjer och samhällen i Jamuna-deltat i Bangladesh. Det är ett område som drabbas hårt av klimatförändringar; med tunga monsunregn som kommer allt mer oförutsägbart och orsakar stor förödelse bland befolkningen som bor på sandöar i floddeltat. Med hjälp av flyttbara skolor, som snabbt kan monteras ned och byggas upp på en ny plats, kan utbildningen följa med eleverna, även när vattnet bryter ner öarna. Att barn får utbildning är livsviktigt och idén att kunna flytta skolorna är ett sätt att trotsa klimatförändringarna.