Hör min röst
Musik Spelperiod: 10 nov - 10 nov

Hör min röst

Den 10:e november – "Mänskliga rättighetsdagarna" – ges en gratiskonsert för att uppmärksamma unga människor på flykt. Konserten ”Hör min röst” vill belysa den situation som ett stort antal ensamkommande ungdomar lever i. En situation utan trygghet och rättigheter, och med en ständig rädsla över att skickas tillbaka till krigsdrabbade länder.

Kvällens konferencierer är Fatemeh Khavari och Ahmad Rahimi. Det är dessa två som tillsammans med artisterna Emil Jensen, Maxida Märak, musiker från Songlines, ett fyrtiotal språkintroduktionselever och barnkören Nova kommer att förverkliga denna kväll. 

Emil Jensen är en svensk artist, skådespelare och estradpoet. I sina framträdanden varvar han sin musik med att prata om ämnen som mänskliga rättigheter och jämställdhet. Emil har släppt flera skivor i ämnet och har även vunnit flera priser för sitt engagemang inom mänskliga rättigheter. 

Maxida Märak är en svensk-samisk jojkare, hiphopmusiker, skådespelare och aktivist som är engagerad i samers rättigheter. Maxida har spelat in flera album i ämnet mänskliga rättigheter, och även hon har tagit emot flera priser för sina insatser.

 

Vi som står bakom arrangemanget är

Songlines
Musiker Mot Rasism
Smålands musik & teater
Kulturplatån, Gislaveds kommun
MR-dagarna
KulturUngdom
Hisingens Kulturskola
Språkintroduktionen Lundby, Göteborg.
Språkintroduktions-programmet, Bäckadalsgymnasiet
Jeunesses Musicales Sverige
Arvsfonden
Kontaktnätet
SEF
Bilda