Dans Spelperiod: 14 apr - 14 apr

Houseworkshop med Viktor Fröjd

I denna workshop lägger dansaren och koreografen Viktor Fröjd fokus på att arbeta rytmiskt och polorymiskt genom drills, footwork och grooves. Han lär ut några grundsteg som han använder i olika övningar och kortare koreografier. Klasserna är öppna för alla, med eller utan housevana.

Förkunskaper: Öppet för alla men det rekommenderas att ha någon typ av danserfarenhet.
Minimiålder: Från 12 år
Workshopens längd: 1,5 h

OM VIKTOR FRÖJD

Viktor har varit verksam inom streetdance i över 15 år genom att både delta i och arrangera jams och battles, koreografera, dansa och undervisa. Genom musiken, fester och klubbkulturen hittade han till dansen. Hans grund är freestyle och teknikerna hip hop och house.

Han är utbildad på streetdancelinjen 5-styles på Åsa Folkhögskola och har en kandidat i danspedagogik inriktning Street från Stockholms konstnärliga högskola.

De senaste 10 åren har Viktor skapat och turnerat ett flertal dansverk och den konstnärliga inriktningen har kretsat kring ärlighet, improvisation och den sociala aspekten av dansupplevelsen. Verk i urval Tugg (2014), Ett slags Mellan (2015), Var dag (2017) Tillvaron (2020) och Festen (2021).

Hösten -23 gör han ett nytt verk för Riksteatern.