Dans Spelperiod: 11 nov - 11 nov

In a cage of light

En scenartist som har varit i rampljuset hela sitt liv tvingas att omvärdera tilliten till kroppens egen förmåga och relationen till sig själv. Om din självbild byggdes i scenljus, vågar du då lita på den är oförändrad när ljusen släckts?

I In a cage o flight hyllas den mogna dansareni en uttrycksfull dansföreställning om tillit och hur vi omvärderar relationen med oss ​​själva allt eftersom vi förändras. Med starka karaktärer, dans, text och livemusik som korsar konstnärliga gränser växlar föreställningen mellan humor och mörker. Vi tenderar att lita på det förutsägbara – men hur mycket tillit krävs för att vara oförutsägbar?

Charlotta Öfverholm har sedan 2015 arbetat med projektet Age on stage som utgår från den äldre dansarens roll på och bakom scenen. Med seminarium, workshops och föreställningar som In a cage of light utmanar hon synen på hur gammal en dansare kan vara.

Allting börjar med en filmvisning. Kortfilmen ”Checking out” är en surrealistisk detektivhistoria om ett hotell där gästerna och de anställda beter sig misstänkt. Detektiven som ska undersöka fallet börjar snart också att undersöka meningen med sitt eget liv.  

 

Speltid: 50 min

Koreografer och kreatörer: Charlotta Öfverholm och Jordi Cortes

Kompositör: Lauri Antila

Artister: Jordi Cortes, Tobias Hallgren, Lauri Antila, Charlotta Öfverholm

Ljusdesign: Tobias Hallgren, Lumination

Kostym: Maria Lundqvist och Linda Öhrn

Hår och smink: Catharina Lundin

Trapets instudering : Jacob Westin 

Yttre öga: Carina Nildalen

 

Pressröster

“In a cage of light” shapes to a beautiful, slightly amusing black and associative contemplation over both the performing arts as well as the terms of existing - a dance around the poles of loneliness and addiction.”

- Anna Ångström, Svenska Dagbladet

 

”In a cage of light med sin inramande förfilm är i sin ärlighet, något av det friskaste jag sett framföras på scenen på länge.”

- Pernilla Wiechel, kulturbloggen

 

”Livet, döden och kärleken. Det är inte svårare än så att tolka och förstå Charlotta Öfverholms In a Cage of Light.

- Margareta Sörenson, Danstidningen

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...