Musik Spelperiod: 08 nov - 08 nov

Jazz på svenska

Anders och Jens Johansson spelar Jazz på svenska. Den klassiska skivan med jazzlegendaren Jan Johansson gavs ut 1964 och är fortfarande, 55 år senare, en av Sveriges genom tiderna bäst säljande jazzinspelningar. Sönerna som växte upp med sin pappas musik framför Jazz på svenska i hans anda.

Båda Jan Johanssons söner har gått i sin pappas fotspår och är framstående musiker –  men som hårdrockare. Anders är trummis i Hammerfall och Jens spelar klaviatur i finska Stratovarius och de har båda spelat med hårdrockslegendaren Yngwie Malmsteen. När 80-års minnet av Jan Johanssons födelse uppmärksammades och det började närma sig 50-årsjubileet av det klassiska albumet Jazz på svenska, bestämde sönerna att ta sig an pappa Jans musik. 

 

Det är nu åtta år sedan och det har blivit många konserter i kyrkor och på jazzklubbar riket runt. Jens sitter vid flygeln och Anders har tillfälligt lämnat trumsetet för att greppa kontrabasen. Tillsammans gör de stilsäkra tolkningar av svensk folkmusik i samma anda som Jan Johansson och Georg Riedel.

Förband: Musikstuderande från Sommenbygdens Folkhögskola kl. 18.30