Irländskt så det sprakar - kurs, konsert och jam

Musik Spelperiod: 16 sep - 16 sep

JENNIKEL ANDERSSON & ERIK RONSTRÖM

Jennikel och Erik träffades på Gotland för över 15 år sedan, och ur gnistan för den irländska folkmusiken föddes strax en varm vänskap mellan dem. Genom åren har de uppträtt och undervisat tillsammans i många olika sammanhang. Deras fokus i musiken kretsar kring närvaro, möte och autentiskt uttryck. Under kvällen framför de färgstarka och medryckande reels, vackra och smäktande jigs samt svängiga polkor från den irländska västkusten. Välkommen till en innerlig, inspirerande och njutningsfull afton!

Jennikel Andersson är den virvlande irländska fiolkvinnan från Sörmland som grundat
en egen irländsk folkmusikutbildning i Sverige. Hon är en inspirerande och besjälad pedagog med passion för människan och hennes utveckling.

"Jennikel Andersson är på många sätt en unik musiker. Hennes musikerskap sträcker sig långt bortom att bara reproducera den irländska traditionella musiken. I den nya kontexten sker många spännande omdaningar och centrala begrepp som tradition, autenticitet och ägandeskap har inte längre ett givet svar. Jennikels musik och den kontext som växer fram runt henne speglar på detta sätt en samtida tendens som är både oförutsägbar och spännande."
 Markus Tullberg
(Frilansmusiker, doktorand och lärare vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet).

Erik Ronström är en mångsidig och begåvad gitarrist, verksam i ett flertal band såsom Stormsteg, Triller och Massivet. Hans uttryck är samtidigt ödmjukt och kraftfullt, med en stark förankring i både tradition och nyskapande. Hans närvaro är påtaglig och det går inte att undgå den glädje och inspiration som strålar från hans väsen!

Kursanmälan

www.bilda.nu(Extern länk) Sök på: Jennikel Andersson eller Erik Ronström

Arrangör: Vätterfolk