Jenny Berggren

Att vinna hela världen

Musik Spelperiod: 24 feb - 24 feb

Jenny Berggren

Om framgångssagan med Ace of Base, 30 miljoner sålda skivor, knivöverfall och att slutligen finna frid. Jenny Berggren delar en osannolik, fängslande och upplyftande livsberättelse.

Jenny tar publiken på en resa genom de om de osannolika situationer som följer med idolskapet och berättar naket om den ständiga balansgången mellan de världsliga framgångarna och insidans behov av att hitta en hållbar vardag.

Vi bjuds på ett medryckande och inspirerande musikprogram för alla åldrar där Jenny med pianist varvar egen och andra kända artisters musik med berättelser från hennes liv som framgångsrik popstjärna.

Jenny Berggren sång, Jakob Petrén piano

 

Jenny Berggren

Jenny Berggren började som sångerska i flera konstellationer med sina syskon Malin Berggren och Jonas Berggren. I början av 1990-talet bildade de tillsammans med Ulf Ekberg gruppen Ace of Base, som fick ett enormt internationellt genombrott och kom att bli en av Sveriges största musikexporter genom tiderna. Den första skivan, Happy Nation (1992), är det hittills mest sålda debutalbumet i världen med 23 miljoner exemplar, och var toppnoterad i 16 länder.