Musik Spelperiod: 28 apr - 28 apr

Jens Hult

Kulturhuset Spira välkomnar skivaktuelle Idoldeltagaren Jens Hult som bjuder på en kväll med musik som verkligen berör.

Trots sin unga ålder skriver han texter som gör att man undrar hur många liv han levt före detta. Hans låt ”Precis Som Du Vill” har streamats över 6 miljoner gånger på Spotify. I höstas släpptes låten "Jag Blev Jag", som är en memoar från hans barndom.

Jens Hult siktar på en lång karriär som vissångare på svenska. Han skriver med hjärta, ärlighet och närvaro. Jens började sjunga och spela gitarr först som 18-åring, men blev snabbt efter det precastad av Idol och hamnade på en hedersam fjärdeplats. Just nu befinner sig Jens i studion för att att spela in. Debutskivan, som i sommar släpps på Capitol/Universal Music är på god väg, och han beskriver det som att alla känslor fått en egen låt.

Genom sina texter och sin musik visar Jens att han som ung modern vissångare, dynamiskt och lätt kan växla mellan det storslagna och det enkla. 
Med ett sound av indie/folk omnämndes till exempel första singeln ”Systra Mi” som en svensk motsvarighet till Mumford and Sons.

När Jens kliver upp på scenen smittar hans innerliga spelmannaglädje av sig direkt, och det har visat sig att hans musik både berör och lockar en mycket bred målgrupp oavsett om framförandet är avskalat i akustisk form, eller utbroderat med full bandsättning.

Konserten pågår i 2 timmar inklusive paus.

Läs mer om Jens Hult på hans Facebook!(Extern länk)

Förband: Caffaine heroes

Kolla in Caffaine heroes debut-singel med musikvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=5GtxIx4N6Kw(Extern länk)

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...