Klimatveckan 2018

Länets största plattform för klimatfrågor!

Övrigt Spelperiod: 19 sep - 19 sep

Klimatveckan 2018

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå klimatvisionen för Jönköpings län. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

Seminarium om Hållbarhetsredovisning

Professor Karl-Henrik Robèrt, Blekinge Tekniska Högskola, redovisar tillsammans med Atteviks Bil AB metodiken.

Professor Karl-Henrik Robèrt initierade för 30 år sedan en konsensprocess bland forskare och praktiker som resulterat i vetenskapsbaserad metodik för strategisk hållbar utveckling och många konkreta förändringar i hållbar riktning världen över. Karl-Henrik Robèrt har haft en ledande roll både för metodikens utveckling och för dess spridning i näringsliv och samhälle under dessa decennier. Sedan 2016 arbetar Atteviks Bil AB efter denna metodik och har valt att redovisa sitt hållbarhetsarbete på detta sätt.

Tid: 10:30 - 12:00

Läs mer och anmälan(Extern länk)

 

Solrace - bästa solbil vinner!

TÄVLING!

På Klimatveckans finaldag kommer Erik Dahlbergsgymnasiets vassaste teknikelever ställas mot varandra i en solbilstävling! Med egentillverkade solbilar kommer de tävla i design, innovation och framförallt snabbhet. Kom för att rösta på snyggaste designen eller heja på din favoritbil - alla är välkomna!

Tid: 11:30 - 13:30

Läs mer och anmälan(Extern länk)

 

#Solmatchen avgörs

Under Klimatveckan 2017 startade satsningen #Solmatchen - en tävling där Klimatrådet under ett år utmanar Jönköpings län i att installera mest solceller. Vem vinner? Under året har alla Klimatrådets medlemmar undersökt möjligheten att installera solceller och dessutom installerat en hel del! Men räcker det? Under Klimatkonferensen ska det avgöras. Vem vinner #Solmatchen - Jönköpings län eller Klimatrådet?

Kolla in ställningen här(Extern länk)

Tid: på Klimatkonferensen


Klimatkonferensen

Klimatkonferensen är Klimatveckans höjdpunkt! Varje år bjuder vi in spännande talare till länet för att på ett inspirerande vis belysa hur vi går från ord till handling och får kraft i klimatarbetet.

Tid: 13.30 - 16.30

Läs mer och anmälan(Extern länk)