Lill-Babs forever
Musik Spelperiod: 20 nov - 20 nov
Ingår i: After work

Lill-Babs forever

I denna hyllningsföreställning skapar artisten Lena Nilsson och pianisten Carina E Nilsson en såväl ömsint som energifylld stämning när de berättar historien om en av våra mest folkkära artister. Med värme och kärlek sätter de sin egen prägel på en älskad låtskatt.

Med en karriär som sträckte sig över flera decennier älskades Barbro ”Lill-Babs” Svensson av en stor publik. Låtar som ”Snurra min jord”, ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” och ”Leva livet” känner de flesta av oss igen. Även om hon var en tuff brud på höga klackar i glittrig lyxförpackning var hon också varm, medkännande och fylld av energi som smittade alla i hennes närhet.

I föreställningen berättar Lena Nilsson och Carina E Nilsson Lill-Babs historia och bjuder på egna tolkningar ur hennes rika låtskatt. Det genuint folkliga blandas med glittrig glamour och en stor portion humor, men här finns även plats för djup och eftertanke kring denna mångfacetterade kvinna.

Sist vi såg denna duo på Spiras scen var när de tecknade ett varmt porträtt av Monica Zetterlund, en annan av våra mest älskade sångerskor.

Speltid 60 minuter

Medverkande

Lena Nilsson och Carina E Nilsson