Lokala kvällen
Musik Spelperiod: 10 maj - 10 maj

Lokala kvällen – HÖGT I TAK, LE TRIO BAGHDAD, STRÄNGAR & RÖR (LINKÖPING), FURUBACKEN & DUKES OF HAY

Vätterbygdens folkmusikförening bjuder in lokala banden Högt i Tak, Le Trio Baghdad, Strängar & Rör, Furubacken och Dukes of Hay för närodlad musik.

Högt i Tak

Jönköpingsgänget som låter hjärtat vara med när de fritt sovrar bland sina favoriter. Stundom går det helt uppåt väggarna så det gäller att hänga med i turerna eller klaga hos bandledaren Mart Hallek. Det ska vara kul! - det har de i varje fall själva när de med fioler, röster, dragspel, mandolin, gitarr, flöjter, banjo, bas, slagverk eller något annat, lossar förtöjningen och far iväg.

Le Trio Baghdad

Le Trio Baghdad startade 2014 och består av Nenos Yousef Oud, Sahar George Piano och Rimon Yousif Fiol. Spelar nästa folk och orientalisk musik från olika länder och skriver själva musik och jazz. Alla medlemmar kommer från Irak och har studerat musik, och släppte senast skivan Flowers.

Strängar & Rör (Linköping)

Linköpings musikaliska stoltheter, vid sidan av Hoffsten och Winnerbäck möjligen. Strängar & rör är studentspelmanslaget i staden och här möts musik såväl som människor från hela landet och också världen. Ett gäng glada människor, studenter och också icke-studenter, med intresset för folkmusik och att skapa och spela tillsammans där parollen är att det ska vara kul. Repertoaren, vilken varvas med både traditionella och nyskrivna låtar, är lika blandad även om där givetvis också finns ett visst huvudfokus över den östgötska låtskatten.

Furubacken

Furubacken är en orkester på 7 personer från musiklinjen på SVF folkhögskola som spelar och sjunger irländsk folkmusik. Det gruppen framför är i stil med kända grupper så som The Dubliners, Irish Rovers och The High Kings. Mycket sång och kända irländska låtar som Whiskey in the jar, Wild rover och Rising of the Moon, som spelas på Gitarr, Banjo, Fiol, Flöjt, Mandolin, Trumpet, Bas och Slagverk. Furubacken spelar av glädje till musiken och varandra, och hoppas att få dela med sig av den!

Dukes of Hay

Denna grännabördiga trio har sitt hjärta i folkmusiken, och har sedan barnsben varit en del i den årliga bluegrassfestivalen i just Gränna. Dukes of Hay spelar "oldtime" med rötterna i den äldsta och ädlaste formen av americana-genren. Med influenser från Gid Tanner, Charlie Pool mfl, sätter de en ny prägel på låtar som skrevs för över 100 år sedan.