Madam flod
Teater Spelperiod: 03 okt - 03 okt
Ingår i: After work

Madam Flod - återkomsten

Nyskriven musikteater med avstamp i August Strindbergs Hemsöborna. Madam Flod - återkomsten är en modern, humoristisk och dramatisk musikteaterföreställning om Madam Flod och hennes återkomst till vår tid.

Hon möter oss som äktenskapsrådgivare. Ger råd om relationer och kärlek, och med drastisk humor och allvar berättar hon om sina erfarenheter med Karlsson. Vad hade hon gjort annorlunda idag? Annonserat efter en man på Tinder eller Mötesplatsen? Vad tänker hon kring #MeToo?

Så småningom dyker även Strindberg upp i föreställningen, gestaltad av Carita Jonsson. Madam Flod spelas av Lisbeth Johansson.

Föreställningen är nyskriven av Malin Lindroth i regi av Josefine Andersson från 123 Schtunk och innehåller en blandning av drama, sång och ståuppkomik. Sångerna i föreställningen är skrivna av August Strindberg och tonsatta av Carita Jonsson.

Kvällens soppa: blomkålssoppa med smördegspinne

Speltid 60 minuter utan paus

Medverkande

MALIN LINDROTH

Malin har varit verksam som författare, dramatiker och kulturskribent i drygt trettio år. Sedan poesidebuten 1985 har hon publicerat tio skönlitterära böcker bland annat romanen ”Vaka natt” och berättelsesamlingen ”Flickorna” samt skrivit pjäser som ”Stalins mamma” , ”Systrarna” och ”När tågen går förbi”. Föreställningarna har spelats på bland annat Teater Uno, Backa Teater och Unga Dramaten. Malin är också verksam som litteraturkritiker.

JOSEFIN ANDERSSON

Josefin är skådespelare och regissör som bland annat har jobbat på Teater Halland, Folkteatern i Göteborg, Borås Stadsteater och Boulevardteatern i Stockholm. 2005 var hon med och startade 1 2 3 Schtunk. 2016 skrev hon manus till och regisserade familjemusikalen ”Snö-drottningen” på Borås Stadsteater som senare visades på Lorensbergsteatern. Just nu är hon aktuell med ”Shakespeare – Den absoluta sanningen” som nyligen visades i SVT.

INA NYHOLM

Ina har arbetat som kostymör i över 25 år. Hon har gjort kostym till ett trettiotal föreställningar bland annat på Regionteater Väst, Norrbottensteatern, Teater Soja och Riksteatern. Hon har tidigare varit anställd på Regionteater Väst men jobbar numer på frilansbasis med kostym, scenografi och rekvisita. 2017 gjorde hon kostym till Varvspelet.

LISBETH JOHANSSON

Lisbeth har varit yrkesverksam skådespelare i över 30 år. Hon har turnerat med Regionteater Väst, Riksteatern och Folkteatern i Göteborg. Lisbeth har medverkat i flertalet filmer och tv-serier bland andra Gynekologen i Askim, Molanders, Micke & Veronica, Springfloden och Saltön. Senast aktuell med föreställningen Moa tillsammans med Carita Jonsson och i tv-serierna Svansen i kläm (som känguru) och Lingonligan.

CARITA JONSSON

Carita är musiker, kompositör och skådespelare. Hon har frilansat som musiker i över tjugo år och arbetat på bland annat Borås Stadsteater, Teater Halland, Region-teater Väst, Falkenbergsrevyn samt Radio Väst. Lisbeth och Carita har tidigare arbetat ihop i föreställningarna Harriet L, Guds lilla jänta och Moa. Senast aktuell som kompositör till föreställningen om Pastor Simson på Bohus Malmön.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...