Massiwa

Dansnät Jönköping presenterar Massiwa

Dans Spelperiod: 10 maj - 10 maj

Massiwa

LIVET PÅ EN PINNE I VULKANISK SKÄRGÅRD. Koreografen Salim Mzé Hamadi Moissi hyllar hemlandet Komorerna i en finurlig dansföreställning som får leendet att stanna kvar långt efter ridån har gått ner. På grund av högt tryck släpper vi fler biljetter! Kontakta Biljettkassan på tel 010-242 80 80.

I Massiwa (”öarna” på komoriska) tar sju dansare med oss på en ovanlig resa genom en vulkanisk skärgård i den Indiska oceanen. Med ett porträtt i fyra tablåer presenteras livet på Komorerna genom traditionell komorisk dans, sång och musik mixat med hiphop och krumping.      

Kombinationen fantasifull hiphop och nedärvda danser som wadaha och shigoma sammanflätas med krigiskt stampande pinnar och stötande rytmer. Koreografin plockar guldkornen ur allt – dynamiken i afrikansk dans, precisionen i klassiska hiphoprörelser och uttrycksfullheten hos krumping.

Närd av den komoriska kulturen, levererar Hamadi Moissi ett kraftfullt dansverk som ger både en öm och humoristisk bild av hans födelseort. Massiva är ett kraftfullt men lättsamt stycke, som kombinerar livets ilska med små, komiska fragment.

Föreställningen är ca 40 min utan paus.