Henrietta Wallberg föddes 1990 i Göteborg. Hon är dansare, skådespelare och performanceartist, med Sverige, Danmark och Frankrike som främsta arbetsfält. Hon har arbetat inom ett brett spektrum av den svenska scenkonsten, och rör sig fritt mellan dans, sång och skådespeleri. Hon har arbetat med nutida dans, opera, performancekonst och teater. För att nämna några, så har hon samarbetat med koreograferna Lotta Melin och Dorte Olesen ett flertal gånger, regissören Leif Stinnerbom på Västanå Teater, samt koreografen Susanne Jaresand.

Henrietta är sedan 2016 engagerad vid Compagnie Gisèle Vienne i Paris, där hon arbetar för den internationellt erkända koreografen, regissören och dockmakaren Gisèle Vienne. Tillsammans med Vienne har Henrietta sedan 2017 turnerat med föreställningarna Crowd och The Ventriloquists Convention, som rönt stora framgångar i Europa, Asien och Nord- och Sydamerika.

Charlotte Engelkes och Henrietta har arbetat ihop sedan 2012, och Lohengrin Dreams är Henriettas tredje verk ihop med Engelkes. Dessförinnan har de samarbetat ihop med de kritikerrosade föreställningarna Flygande Holländare (2013) och Glädjen - eller småprat i svartvitt (2017), på Helsingborgs Stadsteater.