Sanna Holmgren Jonsson (1966) gick Balettakademins musikalutbildning på 80-talet. Dans och rörelse har alltid legat henne varmt om hjärtat. Hon har arbetat med dans, musikal, teater och sång i olika former i över 25 år. Hon har också jobbat mycket med pedagogisk verksamhet inom scenkonst på Kulturskolorna i Jönköping och Mullsjö med regi, koreografi och kostym med allt från två till 500 aktörer på scen.

Sanna har koreograferat och gjort kostymer till ett antal föreställningar med Teaterstickorna i Jönköping, såsom Peer Gynt, Bortbytingen, Ett Drömspel, Jesus Christ Superstar, Grease, samt Into The Woods och Ronja Rövardotter (endast koreografi).

Sanna har också arbetat med John Bauer Brass, Junekvintetten och Jönköpings Kammarkör i sceniska produktioner. Hon har koreograferat kören Nova i olika sammanhang sedan 2016, bland annat i Jenkins Requiem, Cantata Memoria, Josef och drömrocken och Annie. Sanna har även gjort koreografi och kostym till flera produktioner med Freja Musikteater. Hon är sedan 2018 fast anställd på Smålands Musik och Teater som konstnärlig ledare för Freja Musikteater.