Moa
Teater Spelperiod: 18 nov - 19 nov

Moa

En gripande musikalisk föreställning om en av våra mest lästa arbetarförfattare – Moa Martinson. Med tvära kast mellan svärta och humor gestaltar Lisbeth Johansson Moas liv till ackompanjemang av Carita Jonssons nyskrivna musik.

Här får vi följa Moa Martinsons liv som oäkta född torparunge till erkänd författare. Vi får förundras över hennes mod och rättframhet, skratta åt hennes slagfärdigheter, höra om det stormiga äktenskapet med Harry Martinson samt få en inblick i hur hon lyckades debutera som författare vid 43 års ålder.

MARIA HÖRNELIUS

Maria är skådespelare, regissör och sångerska med meriter som teaterchef och konstnärlig ledare. Hon har arbetat på bl a Angeredsteatern, Göteborgs Stadsteater, Regionteater Väst, Folkteatern i Göteborg och Borås Stadsteater. Aktuell som regissör till föreställningen Stenriket på Bohus-Malmön.

LISBETH JOHANSSON

Lisbeth har varit yrkesverksam skådespelare i närmare 30 år. Genom åren har jag gjort många dramatiska och komiska roller på tv, film och scen. Under en lång tid arbetade hon Regionteater Väst och turnerade med både Riksteatern samt Folkteatern Göteborg. Lisbeth är nu frilansande skådespelare, aktuell med föreställningen Bernarda - vi visste inte vilken tid det var, Regionteater Väst.

CARITA JONSSON

Carita är musiker, kompositör och skådespelare. Hon har frilansat som musiker i över tjugo år och arbetat på bl a Borås Stadsteater, Teater Halland, Regionteater Väst , Falkenbergsrevyn samt Radio Väst. Carita och Lisbeth har tidigare arbetat ihop i föreställningarna Harriet L och Guds lilla jänta.

Relaterade artiklar

Teater
Artikel

ING-MARIE CARLSSON OM ROLLEN SOM ROSA TANT

Hon har gjort nästan allt man kan göra som skådespelare. Men aldrig en monolog – förrän nu. I vår ger sig Ing-Marie Carl...

Teater
Artikel

Klassiker med klös i

Katt på hett plåttak räknas som en av de stora amerikanska klassikerna. Intriger, familjehemligheter och känslostormar ä...