Motherfuckers

Det är aldrig för sent att bli olämplig

Teater Spelperiod: 14 sep - 14 sep

Motherfuckers

Komikerna Anneli Abrahamsson och Malin Appeltofft är humorduon som vill lyfta medelålders kvinnor med humor som alla kan skratta åt. Det blir en rolig standup-föreställning med mycket igenkänning och skratt men som också utmanar samhällets norm om hur kvinnor ska vara.

Anneli och Malin har hållit på med standup sedan sommaren 2008. I den både mans- och ungdomsdominerade branschen har det varit svårt att slå sig fram, trots bra material och stor berättarlust.

– Vi är inte unga och lovande och det verkar inte slå folk att man kan vara äldre och lovande och faktiskt slå igenom när man är medelålders, om man får chansen. Vi är asroliga, vi har levt och har något att berätta. Om det betyder att vi är gamla måste det väl vara okej att vara gammal och lovande.

Anneli Abrahamsson bor i Göteborg, tidigare journalist och radioproducent. Gick ut Dramatiska institutets radioproduktionsutbildning 2001 och gick sedan en kompletterande kurs i tv-reportage på samma högskola. Har arbetat på och för flera stora redaktioner inom Sveriges Radio. Började med standup 2008 och har uppträtt på scener runt om i hela landet sedan dess. 2014 uppträdde hon med Ann Westin på hennes turné Jobbit.

Malin Appeltofft bor i Stockholm, är dramapedagog i botten och arbetar delvis som lärare och lärarcoach samt gästspelar som krönikör. Tillsammans med maken Tobias Aspelin har hon podcasten Äktenskapet. Malin är en van skådespelerska och har ett förflutet som både sångerska och showartist. Malin började med standup 2008 och är en ofta anlitad komiker på landets humorscener, bland annat kan man se henne uppträda på Norra Brunn och på ställen som Gasta i Gävle och MACK i Malmö.