Sveriges bredaste musiktävling för unga musiker 13-21 år

Musik Spelperiod: 04 mar - 19 mar

Musik Direkt 2017

Musik Direkt är en årlig jurybedömd musiktävling som syftar till att ge alla musicerande ungdomar inom alla genrer möjlighet att framträda på scen och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper. Uttagningen sker lokalt samt länsvis och avslutas med en riksfestival. De flesta län i Sverige deltar.

Musik Direkt bygger på respekt. Det rimmar faktiskt och det skall det göra. Den största respekt för ungdomars mod, kunnande och spirande eller blommande musikalitet. För deras beslut att ställa sig på scenen med precis det bagage de har just då och för deras vilja att utvecklas.

Vår uppgift är att ordna så att inramningen blir optimal, med hänsyn tagen till de lokala förutsättningarna. En scen att stå på med så bra ljud och ljus som möjligt, med tillmötesgående och duktiga tekniker som har stor sympati för ungdomar och olika musikaliska stilar, med arrangörer och juryer som finns till för musikanterna, och med seminarier och workshops, råd och nyttig erfarenhet. Då brukar allt falla på plats. Då blir det flyt i showen, publiken har kul, ungdomarna är generösa mot varann och följer de regler som satts upp. Respekt föder respekt. Det är vad Musik Direkt handlar om.

Deltävling
19/3 Jönköping, Kulturhuset Spira

Final
 9/4 Jönköping

Biljetter till tävlingarna i Jönköping finns i biljettkassan i Kulturhuset Spira.

Musik Direkts webbplats(Extern länk)