Ur led är tiden

Teater Spelperiod: 13 nov - 13 nov

Ofelia och Hamlet

INSTÄLLD - Efter skärpta allmänna råd från Folkhälsomyndigheten pausas Spiras publika verksamhet till och med 24 november.

Hamlet brottas med misstankarna kring att hans farbror mördat hans far. Ofelias far vill inte att hon träffa Hamlet som verkar hålla på att bli galen. En teatergrupp får i uppdrag att avslöja det misstänkta kungamordet.

Pjäsernas, pjäs, Hamlet, är en tragedi fylld av kärlek, relationer, våld, makt och demoner. Nu ger Smålands musik och teater tillsammans med Värnamo Folkhögskola en helt ny tolkning i Ofelia och Hamlet-ur led är tiden. Och trots att tragedin har blivit en komedi är den fortfarande fylld av kärlek, makt och relationer. Men med mer skratt och magi än våld och demoner.

Ofelia och Hamlet hamnar i nutiden och upptäcker att det finns likheter med deras egen tid. Även 2020 vill föräldrar ibland bestämma lite för mycket och fortfarande är världen full av orättvisor, krig och elände. Men framförallt är den full av liv och kärlek. Bara vi blir lite bättre på att prata med varandra.

På Värnamo Folkhögskola finns sedan hösten 2019 Teaterfolk, en unik teaterutbildning för personer med intellektuella funktionsvariationer. Nu står de på scen tillsammans med några av Smålands musik och teaters mest erfarna och välkända skådespelare.