En pod i brist på annat

Övrigt Spelperiod: 28 maj - 31 aug 2020

Offstage med Sanna

Nu hittar du Kulturhuset Spiras nya podcast, i coronans spår, här och "där poddar finns".

Som skådespelare är det Sanna Ingermaa Nilssons jobb att agera på en scen, inför andra. Våren 2020 stängdes Kulturhuset Spiras föreställningar för publik och Sanna tog tillfället i akt att byta perspektiv. I podcasten Offstage med Sanna möter hon andra scenkonstarbetare i en serie öppenhjärtiga intervjuer, för att ta del av deras unika passion. Hur hittade de till sitt yrke? Vad brinner de för och varför?

Sex delar

Lär känna en skådespelare, en maskör, en ljudtekniker, en musiker, en konstnärlig ledare och en tf verksamhetschef, samtidigt som Sanna gör det. För visst arbetar de tätt ihop under säsong – men när känner man egentligen en människa? Finns där poddar finns! Och går även att lyssna på nedan.

Avsnitt 

1Med skådespelaren Petter Andersson. Om det svåra i att vara närvarande på scen, om att inte vilja gå till sitt jobb, förmågan att ge journalister vad de behöver och några stolta ögonblick.

 

2. Med ljudteknikern Dan Fernström. Om något som gör honom arg, om hur han hittar rätt sound för en produktion och om den där låten han skrev för Melodifestivalen.

 

3. Med fagottisten Lou Paquin. Om varför det kändes så rätt att vara på en plats som Jönköping, som egentligen var så fel - och så långt ifrån hemlandet Kanada. Om hierarkier, coolaste musikertyperna (och de inte så coola) och om att spela bakom en skärm. 

 

4. Med maskören Robin Karlsson. Om hur det är att bo i Syrien, om alla hans olika parallella projekt och om hur det är att driva en teater med en swingersklubb som hyresgäst.

 

5. Med Sofie Palander en av teatergruppen Frejas konstnärliga ledare. Om hur det är att jobba sceniskt med människor med diagnoser inom autismspektrat, om rehabilitering av traumatiserade hästar och om hur det är att bli mamma igen med kort varsel.


6. Med Ulrika Josefsson, verksamhetschef Spira. Ett samtal kring chefskap, hur det är att vara kung på uteserveringar och vikten av att vara sann mot sig själv.

 

Trailer

Klicka på bilden nedan för att se trailern på vår Facebooksida @spirajkpg

till trailern(Extern länk)