Freja

Freja Musikteater är en ensemble bestående av amatörskådespelare med diagnoser inom autismspektrat. Hösten 2020 firade gruppen 15 år av föreställningar och i november 2021 visas hela verksamheten upp i en retrospektiv utställning i Spiras foajé.

Verksamheten Freja Musikteater har funnits sedan 2005. Allt började med egna livsberättelser och att hitta ett lämpligt arbetssätt. Målet var förhöjd livskvalitet. Det har vi lyckats med och mer därtill. I dag producerar Freja originella föreställningar - ofta baserade på ensemblens egna liv och erfarenheter. Freja arbetar med olika uttrycksmedel i sina gestaltningar där både röst och kropp får komma till tals. Resultatet är massor av talang som blommar ut i en på rätt sätt tillåtande atmosfär.

Ensemble

Anna Lilja, Sanna-Maria Bolin, William Vårbrant, Anton Fernström, Beata Lord, Lars Damberg, Fredrik Hardeström, Sebastian Grennard, Klara Tovhult och Simon Andersson och Pauline Wågström.

Konstnärlig ledare 

Sanna Holmgren Jonsson 

Läs mer

"Freja är hjärtat i Kulturhuset Spira"  

En intervju med Mia Ringblom Hjertner, tidigare konstnärlig chef Unga Spira, Sanna Holmgren Jonsson, konstnärlig ledare, och Eva Edevik, regissör.