På kryss med Tengstrand

Musiktävling med Jönköpings Sinfonietta

Musik Spelperiod: 29 maj - 29 maj

På kryss med Tengstrand

Tävla i musikkunskap med Jönköpings Sinfonietta, John Bauer Brass och Per Tengstrand. Per ställer frågor till publiken som använder papper och penna för att säkra sina svar, och självklart kan man med ifyllt kryss vinna fina priser!

Den som inte vill tävla är givetvis välkommen på en trevlig konsert, även om vi håller programmet hemligt. Jönköpings Sinfonietta och John Bauer Brass medverkar, medan Per Tengstrand sköter frågor och även är solist. Vi säger också välkommen tillbaka till Cathrine Winnes som dirigerar, och tidigare har varit med i produktionen Storslaget. 

Konsertens längd är 90 minuter utan paus.

Välkommen!

Frågor, svar och vinnare(pdf-dokument)

Program

Av naturliga skäl håller vi programmet strikt hemligt!

 

Cathrine Winnes

Sedan hösten 2013 är norska dirigenten Cathrine Winnes chefsdirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Blåsarsymfoniker. Hon har dirigerat många professionella blåsorkestrar och har flera produktioner med Oslo-Filharmonien och Det Norske Radioorkester bakom sig. Hon har även gästdirigerat flera av de nordiska symfoniorkestrarna. Cathrine är utbildad klassisk saxofonist och har därefter studerat dirigering för bland andra Jorma Panula, Ole Kristian Ruud och Per Sigmund Thorp.

 

Per Tengstrand

Per har varit Artist in Residence hos oss sedan 2013 och gett flera konserter både med Sinfoniettan och på egen hand. Han har också hållit uppskattade masterclasses för unga, lovande pianister i länet med tillhörande konserter. Vid tolv års ålder debuterade Växjösonen Per Tengstrand tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester. Genombrottet kom 1995 då han vann pris i flera prestigefyllda pianotävlingar. År 1997 vann han första pris vid den internationella pianotävlingen i Cleveland och utnämndes samma år till officiell Steinway-pianist. När han tilldelades första pris för sin slutkonsert vid Konservatoriet i Paris bröt den imponerade publiken det 200 år gamla applådförbudet. År 2005 blev Per dekorerad av Kung Carl XVI Gustaf med den kungliga medaljen Litteris et Artibus, som den yngsta mottagaren någonsin.

 

Artist in Residence

Artist in Residence är det första projektet för Smålands Musik & Teater med sponsorstöd från näringslivet i Jönköping. Det är genom dessa insatser projektet är möjligt att genomföra, och rikta mot nya och yngre målgrupper. Sponsorer till Artist in Residence är SEB, Werinova, PwC och Tosito.

Sponsorer i Artist in Residence. SEB, Werinova, PWC & Tosito

Medverkande

Solist

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

Tio nationaliteter och en värld av erfarenhet. Jönköpings Sinfonietta bildades 1988 och må vara en ung orkester men kommer som sådan med en fantastisk anda och en uppsjö av kreativitet. Trots storleken, eller kanske tack vare den, tar musikerna i olika konstellationer sig an allt från intim kammarmusik till de stora symfonierna av till exempel Mahler och Brahms.

John Bauer Brass

John Bauer Brass har underhållit i mer än trettio år med sina svängiga konserter. Gruppen består av Yngve Nordström, Klas-Henrik Djärf, Johan Tiger, Jonas Larsson och Martin Isaksson – samtliga är också musiker i Jönköpings Sinfonietta.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...