En spännande tidsresa i dövhistoria genom en middag för två

Teater Spelperiod: 22 apr - 22 apr

Parismiddagen

Välkommen till en tidsresa i dövhistoria genom en middag för två. Parismiddagen syftar till de banketter som arrangerades i Paris under teckenspråkets guldålder på 1800-talet. Spelas på svenskt teckenspråk och textas till svenska.

Visst vore det intressant om nutid och dåtid träffades för att äta middag? Det är precis det som sker i Parismiddagen. Genom att lyssna till middagskonversationen får publiken på ett finurligt och lustfyllt sätt lära sig om dövas förutsättningar för över hundra år sedan och idag. Parismiddagen syftar till de banketter som arrangerades i Paris under teckenspråkets guldålder på 1800-talet. Inspirationen till föreställningen är hämtad ur nyårsklassikern Grevinnan och betjänten men där grevinnan och betjänten år efter år går i cirklar vänder Parismiddagen på steken och det skapas ett händelseförlopp som är omöjligt att förutse.

Föreställningen hyllar den svenska dövrörelsens 150-årsjubileum. Spelas på svenskt teckenspråk och textas till svenska i appen RiksText, tillgänglig i Appstore(Extern länk) och Google Play(Extern länk).  

Medverkande: Mette Marqvardsen, Joakim Hagelin-Adeby

Konstnärligt team: Manus Jenny Schöldt Regissör Debbie Z. Rennie
Scenograf Alexei Svetlov Kostym Lars Otterstedt