People what people

En dansföreställning om vår vardag, med pulserande kroppar och elektronisk musik

Dans Spelperiod: 06 okt - 06 okt

People what people?

People what People? görs av människor som är som vi. Alla sorters människor, som gör det vi gör varje dag; skrattar, älskar, krockar och möts. Lever. People what People? är en föreställning gjord av människor för människor.

Upplev vardagen genom kroppar som pulserar likt organismer som ett kollektiv av vår vardag. Den fängslande elektroniska musiken inbjuder dig till ett danstrans.

I detta universum är det kroppar som vibrerar; de hittar sitt eget språk för att kommunicera med varandra, skapar rituella danser, obestämda om de försöker få oss att skratta eller gråta.

Kroppar som sammankopplas av en orubblig gemensam puls, som formar en kompakt grupp vars landskap ständigt löses upp, för att i nästa ögonblick åter formas. Den ena bilden följs av nästa, som i sig flyter in i en kalejdoskopisk utveckling i ständig cirkulär rörelse; precis som de livliga ljusen som spelar över scenen. Med ständig inverkan på den andre, oavbrutet påverkade av varandra är People what people? en applicerbar symbol som skulle kunna representera rymden, människan eller livet självt.

People what people? har konstruerats som en musikproduktion med tyngdpunkten på resonans snarare än reson. Mot en bakgrund av fängslande elektro-akustiskt musik och livsgivande fanfarer som andas såväl lantmässor som militärorkestrar, levererar det här lilla samhällets dans med sin millimeterprecision ett kraftfullt och brännande budskap som inte låter sig sättas i ord.

Speltid 52 min utan paus

Gästspel från Compagnie Vilcanota

Föreställningen turnérar med stöd av Institute Francais.

Arrangör: Smålands Musik & Teater och Kultur och fritid, Jönköpings Kommun. Turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet.

Medverkande

Koreografi: Bruno Pradet
Dansare: Christophe Brombin, Lucille Daniel, Céline Debyser, Jules Leduc, Thomas Regnier, Claire Vuillemin, Loriane Wagner
Kompositör och arrangemang: Yoann Sanson
Musiker: Nicolas Barrot, Rossini, carnaval de Dunkerque…
Ljus: Vincent Toppino
Foto: Alain Scherer
Kostym: Laurence Alquier