Petra Marklund
Musik Spelperiod: 06 feb - 06 feb

Petra Marklund

Petra Marklund har i tio års tid varit en av Sveriges största artister och musikexporter. Nu ger hon sig ut på turné med ett nytt album som släpps i höst.

Hennes låtar som "Händerna mot himlen”, "Baksmälla”, "Mikrofonkåt” och "Kärlekens tunga”har sammanlagt över 120 miljoner spelningar på Spotify och i början av maj släpptes hennes senaste singel "Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)".

I höst kommer Petra Marklunds första album på tre år.

– För mig är den här skivan det största steget jag tagit i min karriär, både textmässigt och låtmässigt. Det är mycket mer personligt och lyssnarna kommer lära känna mig genom musiken, säger Petra Marklund.

Med sitt nya låtmaterial och hits som "Händerna mot himlen”, "Baksmälla”, "Mikrofonkåt” och "Kärlekens tunga” på repertoaren ger sig Petra Marklund i november återigen ut på turné.

– Min vision är att göra något som jag aldrig gjort förut. Jag vill förverkliga idéer som jag haft ganska länge och målet är att alla som kommer på konserten ska släppa allt som finns utanför väggarna. Jag vill erbjuda en ny värld att dyka in i både visuellt och musikmässigt, berättar Petra Marklund.