Teater Spelperiod: 01 jan - 01 okt

pop-up

En riktigt bra pjäs, skådespelare och publik – mer behövs egentligen inte för att skapa magisk scenkonst. Därför erbjuder vi flera olika miniföreställningar, som kan spelas upp i princip var som helst – i foajéer, på caféer, i personalrum...

Vårt popup-koncept finns för försäljning till arrangörer och företag i och utanför Jönköpings län. Konceptet inkluderar en hel liten föreställning på plats där just ni befinner er. Det har arbetats fram för att underlätta leveransen av scenkonst för arrangörer runt om i länet, som inte har tillgång till en fullskalig scenlösning.  

Pris 5.200 kr ex. moms. Bokning måste ske minst två månader i förväg.

Föreställningen genomförs i befintlig ljus och utan förstärkt ljud. Önskas det tillkommer kostnad för detta.

Utanför Jönköpings län tillkommer kostnader för resa, ev. logi och traktamente.

För mer information, förfrågningar eller bokning - kontakta:
Anna Espinosa Gärskog  anna.espinosa@smot.se 
Linda Svahn linda.svahn@smot.se
Båda nås på tel nr 010-2428080

 

Vi erbjuder följande föreställningar 

Det kan väl aldrig vara försent att föreslå en promenad?

av Lina Ekdahl

Skådespelaren Hanna Schön och pianisten Kerstin Jansson iscensätter novellen Rent bord.

Handlingen kretsar kring en person som egentligen inte riktigt vet vad hon vill. Hon tänker sig ringa till mannen hon tycker om men hon vet inte vad hon ska prata om? Det kanske är så att det går att föreslå en promenad eller…? Tonträffen är som alltid hos Lina Ekdahl exakt och musikalisk.

Längd: ca 20 minuter

Medverkande: Hanna Schön och Kerstin Jansson

 

Det andra köket

En monolog av Gabriella Fäldt

Diskmaskinssurrealism med inspiration från osäkerhetens tid. En monolog om hur sådant som ter sig onormalt i normala tider kan verka normalt i onormala tider.

”Om det inte kändes konstigt att krypa in i en diskmaskin? Jo, nu när jag berättar hör jag ju hur det låter, men då kändes det självklart. Då var ju allt annat mycket konstigare, alla restriktioner, alla riktlinjer...”

Vad skulle du göra om det gick att krypa in genom din diskmaskin och ut på andra sidan? Vad skulle du göra om du upptäckte en parallell verklighet som kändes verkligare än något annat? Vad skulle du göra om du insåg att allt du trott på visade sig vara helt fel? Vad skulle du göra om du fick en chans att förändras?

En nyskriven monolog från våren 2020 om ett ständigt aktuellt ämne: att våga ifrågasätta sin egen, och andras, verklighet.

Längd: ca 35 min

Medverkande: Hanna Schön

 

Judits väg till kärleken 

En monolog av Anders Arhammar inspirerad av Judit Florance dagböcker

1911 fick en helt vanlig 16-åring med namnet Judit Florence, tre små läderinbundna, svarta anteckningsböcker med linjerat papper och en liten hållare för en penna i kanten. I den första står hennes namn på omslagets insida, på nästa sida har hon lämnat ett meddelande i blyerts till eftervärlden: ”Den som läser denna dagbok utan lov är en feg stackare”.

Detta var början på Judits dagboksskrivande, som hon sedan kom att fortsätta med i hela sitt liv. Monologen Judits väg till kärleken utspelar sig under en period när framtiden såg som ljusast ut efter första världskriget. Det glada 20-talet stod för dörren, en tid av förälskelse och äventyr, framtiden kom med ett nytt decennium inte så olikt den tid vi lever i idag, 100 år senare.

Medverkande: Åsa Arhammar

Längd: 40 min

 

Backstage Jul en turné i verkligheten

Höstens nyskapande metaäventyr Backstage Jul tar oss med bakom kulisserna i showbusiness-branschen. Tre musikalartister och en skådespelare är ute på vägarna med sin julshow när vi får kika in i deras loge. Alla fyra medverkar samtidigt i Spiras romantiska musikalkomedi She loves me men här ska de skapa julstämning!

Spännande scenhemligheter och härlig livemusik utlovas, med såväl traditionella som nya julsånger på programmet. Ett varmt och underhållande besök – båda framför och bakom ridån.

Medverkande: Kalle Malmberg, Petra Björkman, Nils Weibull och Gustaf Gälsing

Musik: Danne Fernström och trad

Regi: Staffan Aspegren

Längd: 45 min

 

Medverkande

Ensemble

Skådespelarensemblen

Sedan 1978 har Smålands Musik och Teater haft en egen skådespelarensemble som spelar professionell teater i Jönköping och på turné. Vi samarbetar gärna med andra teatrar och med amatörgrupper i länet.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...