Teater Speldatum: 19 aug 2019

Pride 2019 - Invigningen

Kickstarta Prideveckan med mingel, musik och Felix Hvit som framför Pridelåten "Älska livet". Passa på att hämta din egen Pridekasse. Och se teaterföreställningen It´s all too beautiful. Fri entré!

Vi träffas i Spiras foajé och minglar och lyssnar på Teatertolvan, innan invigningsceremonin tar vid med tal, bandklippning och underhållning. Kom som du är, alla är varmt välkomna, ingen föranmälan krävs! Kvällen fortsätter på Caféscenen med teaterföreställningen It’s all too beautiful – en dramatisk ungdomspjäs för alla åldrar, om identitet, tejpade avgasrör, hälsa och trans. 

Invigningstalare

Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande.
Helena Jonsson, landshövding.
Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.
Alexandra Jauhiainen, ordförande i Jönköping Qom Ut.

Program

17.00 Mingel i foajén, medlemmar ur Teatertolvan sjunger. Region Jönköpings län och Jönköping Qom Ut finns på plats.
18.00 Invigningsceremoni med tal av Mia Frisk, Helena Johnsson, Ann-Marie Nilsson och Alexandra Jauhiainen. Uppträdande av Kerstin Jansson (piano) och Vera Veljovic (skådespelare).
18.30 Felix Hvit sjunger den nya Pridesången ”Älska livet”(ca kl 18.30)
19.00 Teaterföreställning It’s all too beautiful(Extern länk) med Teater Tropos på Caféscenen (gratis, men du behöver boka biljett!)

20.00 Eftermingel för alla som vill hänga kvar lite, i Restaurang Spira

Pssst! Under veckan delar vi ut gratis Pridekassar till alla, i vår biljettkassa (så långt lagret räcker). Hämta Din redan ikväll!

Ett samarrangemang mellan Smålands Musik & Teater, Region Jönköpings län, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Jönköping Qom Ut.

Mer om föreställningen It´s all too beautiful här:

Viktor ska precis stänga bilverkstan när en kund kommer in. Det är Danne, bästa vännen från skolan som alltid fanns där men plötsligt flyttade under vårterminen i nian. 

Marie är en etablerad poet som skriver på en ny diktsamling om hur det var att växa upp i en håla. Ett samhälle som hon aldrig återvänt till förrän nu. Det är första gången sedan hon slutade använda namnet Danne och kom ut som Marie. Och hon har bestämt sig för att söka upp sin bästis från barndomen.

Föreställningen går via humor och smärta till ett möte mellan två vänner som har betytt mycket för varandra. Ingenting är enkelt. Men ingenting är omöjligt.

Teater Tropos ger en föreställning om transidentitet, psykisk hälsa, epa-traktorer och poesi. Passar alla från 13 år och uppåt.

AV & MED
Manus: Conny Petersén
Regi: Mathias Wiik
Skådespelare: Lina Petersén, Conny Petersén 

TID & PLATS
Måndag 19 augusti kl 19.00, Caféscenen, Spira
Speltid: 55 min, ingen paus.
Biljetter: Gratis, men bokas i Smots/Spiras biljettkassa.

Relaterade artiklar

Teater
Artikel

Klassiker med klös i

Katt på hett plåttak räknas som en av de stora amerikanska klassikerna. Intriger, familjehemligheter och känslostormar ä...

Teater
Artikel

ING-MARIE CARLSSON OM ROLLEN SOM ROSA TANT

Hon har gjort nästan allt man kan göra som skådespelare. Men aldrig en monolog – förrän nu. I vår ger sig Ing-Marie Carl...

Musikal
Artikel

Succémusikalen Så som i himmelen spelas på Kulturhuset Spira 2025

Hösten 2025 gör Kulturhuset Spira en egen uppsättning av succémusikalen ”Så som i himmelen”, som bygger på Kay Pollaks f...

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...