Övrigt Spelperiod: 15 sep - 15 sep

Förstå världen – möt radiokorrespondenterna

Sveriges Radios korrespondenter är på plats när det händer, där det händer. Möt Fernando Arias (New York) och Margareta Svensson (Sydeuropa) i samtal med Anna Hernek, programledare P1-morgon, på Spiras största scen. Fri entré men plats måste bokas.

Från Sveriges Radios utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning, analys och bakgrund till det som hänt. Förhoppningen är att det gör världen lite mer begriplig.

Hösten 2021 har du chansen att möta radiokorrespondenterna och höra om deras arbete, deras vardag och erfarenheter, på plats i Jönköping.

”Under en rad år har Sveriges Radio prioriterat utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 20 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro”

Ginna Lindberg
Utrikeschef Ekot
Sveriges Radio


Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter.

MEDVERKANDE

Fernando Arias (New York)
Margareta Svensson (Sydeuropa)
I samtal med Anna Hernek, programledare P1-morgon.


Moderatorer/gästande korrespondenter meddelas närmare eventet.