Musik Spelperiod: 24 okt - 24 okt

Releasekonsert Megumi Fujita

Den japanska pianisten Megumi Fujitas inspelning av Chopins Etyder Opus 10 och 25 från 2017 har fått ett varmt mottagande i internationell press. Nu kan du höra musiken framföras på samma Steinway-flygel som användes vid inspelningen och dessutom i samma lokal – Konsertsalen i Kulturhuset Spira.

Den japanska pianisten Megumi Fujita är ett välkänt namn inom kammarmusiken och hon framträder över hela världen tillsammans med sina systrar i Fujita Piano Trio. Megumi har mottagit flera prestigefyllda priser och hennes skivinspelningar har hyllats av internationell press.

Hennes senaste skiva innehåller en inspelning av Chopins Etyder Opus 10 och 25 gjord i Kulturhuset Spiras konsertsal och gavs ut i maj 2017. Megumi valde att spela in här tack vare kombinationen av konsertsalens akustik och den fantastiska klangen i Spiras Steinway-flygel. Nu kan du uppleva musiken live med samma musiker och på samma plats som den spelades in. Dessutom ingår en CD-skiva i biljettpriset, så du kan jämföra liveupplevelsen med inspelningen när du kommer hem.

Missa inte heller lunchkonserten med Fujita Piano Trio 24 oktober. Då framför de Mendelssohns pianotrio i c-moll op 66.

Lunchkonsert Fujita Piano Trio

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...