Romeo och Julia på Gullbacken

Klassisk kärlekshistoria får nytt liv på äldreboende

Teater Spelperiod: 13 okt - 13 okt

Romeo och Julia på Gullbacken

INSTÄLLD. På grund av sjukdom i ensemblen ställs denna förställning in. På äldreboendet möter vi den ensamma döva Johanna som inte har tillgång till sitt eget språk, teckenspråk, tills Roberto, som också är döv, flyttar in. Äntligen vaknar Johanna till liv igen. Passion uppstår mellan demens och sjukdom. Bland växande kärlek, Shakespeares blankvers, okunniga vårdpersonal och oförstående anhöriga får kampen för den hemliga kärleken ännu mer glöd.

Tyst Teater gör om en av William Shakespeares mest välkända verk och förlägger handlingen till ett äldreboende i både nutid och medeltidens Verona. Varken i Verona eller på äldreboendet råder det fred och familjefejden växer. Vilket öde väntar kärleksparen?
Romeo och Julia på Gullbacken är en föreställning om kärlek i livets slutskede och längtan som vi alla bär inom oss, längtan att bli älskad och förstådd på sitt eget språk. Föreställningen lyfter ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg har vi rätt till vid ålderns höst?

I den här unika och viktiga föreställningen står publik- och kritikerrosade skådespelaren Gunilla Vestin Wallin åter på scen som Johanna. Roberto spelas av den internationellt berömda teckenspråksartisten Giuseppe Giuranna. I övriga roller ser vi Joakim Hagelin Adeby, Mette Marqvardsen och Robert Fransson. Bearbetning av Anders Duus som tidigare för Tyst Teater skrivit Odysséen och Nattgäster. Regi av Debbie Z. Rennie som senast regisserade Parismiddagen för Tyst Teater.

Föreställningen är 1 tim och 45 min, ingen paus

Arr: Musik och Teatervänner i Jönköping i samarbete med Kulturhuset Spira