Teater Spelperiod: 11 mar - 11 mar

Sigge & Wille, Vänskapsmatch

Ståupp varvas med hiphop och landar i det ursvenska jazzarvet när dessa två musikgenier möts – från melodifestival till blues, ramelfinurliga texter och en dos Cornelis. I en vänskapsmatch där alla är vinnare.

Jan Sigurd och Wille Crafoord har efter många års sneglande äntligen funnit varandra. Och frågar sig genast misstänksamt: Kan vuxna män bli kompisar? Bara sådär?

Nu uppträder denna gitarr- och pianoduo för första gången tillsammans. Med gemensamma musikaliska rötter laborerar de ur vitt skilda perspektiv och bjuder publiken på en sprudlande kabaretkonsert med närgången ståuppkomedi om livet, kärleken, fantasier och klavertramp. 

Jan Sigurd är författare, artist och humorist med en musikalisk historia som pianist och låtskrivare för Monica Zetterlund. På 80- och 90-talet gjorde han ett antal föreställningar som Korv med Mose, Groucho & jag, Om livet & såna grejor samt Zetterlund & Sigurd.

Wille, med en karriär i både rapgruppen Just D och som soloartist,har sålt guldskivor, tagit emot rockbjörnar och tilldelats grammisar. Han har dessutom fått Povel Ramels Karamelodiktstipendium, varit med i Melodifestivalen och är förutom musiker även konstnär. 

Sagt om föreställningen

"En fullträff för Crafoord och Sigurd! Deras föreställning har under hösten och våren inte lämnat en stol ledig på Stadsteatern i Stockholm".

"Enormt vass kärleksfull samtidshumor, där en sällan beskriven relation närskådas; den manliga vänskapen".

"Otroligt fint...geniala texter".

"En föreställning som behövs".