Humoristiska, tröstande och kärleksfulla hyllningar till livet

Teater Spelperiod: 08 feb - 26 feb

Sista tangon i Svedala

Med humor och kärleksfulla hyllningar till livet bjuder den populära duon Sara Lind och Niklas Fransson på svenska sångskatter. Med en god portion humor, och lagom mycket allvar tar föreställningen upp livets stora och små frågor. Sångerna är hämtade ur bland andra Eartha Kitts, Ray Charles, Betty Carters, Roberta Flacks, Jacques Brels, Björn Ulvaeus, Cornelis Vreeswijks och George Gershwins repertoarer.

Föreställningen 8 februari är en After Work-föreställning.
Föreställningen 26 februari arrangeras av Musik & Teater Vänner.

Sara Lindh och Niklas Franssons har nått stora framgångar hos både publik och press med föreställningarna Telegram från ett längtande hjärta och Kärleken, döden och en slät kopp kaffe. Nu fortsätter duon att resa runt i en smutsig gammal Volvo med sina humoristiska, tröstande och kärleksfulla hyllningar till livet.

Med en god portion humor, och lagom mycket allvar tar föreställningen upp livets stora och små frågor. Texterna handlar om ung förälskelse och gammal kärlek, om sköra drömmar av porslin och hur man fångar en solkatt, om att växa upp och om kampen att hitta sin identitet, om svartsjuka och om att vilja vara någon man inte är, om att åldras och fortsätta älska trots att håret blir grått. Som alltid bjuder duon på bitterljuva minnen, vardagliga trivialiteter och kärva visdomsord om hur man får syn på det vackra i livet. Alla texter är på svenska.

Sara Lindh har under sina drygt tjugofem år som verksam artist, skådespelerska och dramatiker medverkat i ett femtiotal produktioner på scen, TV och film. Hon har en lång rad succéer bakom sig. Bl.a. Cabaret – Tyrol/Rondo, The Black Rider- Dramaten, Stjärnfall och Körkarlen- Teater Galeasen/Riksteatern och hennes egen pjäs Carola & jag på Teater Giljotin. Hösten 2014 hade hennes andra pjäs Chaplin premiär på Örebro länsteater i samarbete med Smålands Musik och Teater. Hon har även vunnit privatteatrarnas pris Guldmasken för ”Bästa kvinnliga artist”.
Läs mer om Sara Lindh: saralindh.se(Extern länk)

Niklas Fransson har jobbat som musiker och kapellmästare på Stockholms
stadsteater, Folkoperan, Dramaten och Teater Galeasen. Han har skrivit och producerat
musik för film och TV. Bl.a. långfilmen Kvarteret Skatan reser till Laholm, långfilmen och julkalendern Hotell Gyllene knorren, julkalendern LasseMajas detektivbyrå, långfilmen Kameleontens hämnd, långfilmen och julkalendern Mamma Mu och Kråkan, TV-serie Pettson och Findus, långfilmen Glömligheter samt en rad dokumentärer t.ex. Ebba och Torgny och Den sköra tråden.

Läs mer om Niklas Fransson: pingpongmusik.se(Extern länk)

Recensioner:

”Det är innerligt, humoristiskt, elegant, upplyftande och varmt… En intim och varierad föreställning som berör… Tonträffen är perfekt.”
Arbetarbladet, Gävle

”En lisa för själen.”
”En stillsam, vacker och mycket upplyftande kulturupplevelse där två timmar går alldeles för fort.”
Örnsköldsviks Allehanda

”Härligt, burleskt, jazzigt och gripande.”
Smålandstidningen