Teater Spelperiod: 14 feb - 14 feb
Ingår i: After work

Skandal

Ett explosivt drama om de kvinnliga nobelpristagarna i fysik, kemi och medicin. Sigillet sitter hårt runt champagneflaskan. Det krävs envishet och hårdna nypor men kanske också något mer för att en kvinna ska få avnjuta de hedervärda bubblorna. Är det så att den manliga vetenskapskvinnan som ska till för att priset ska gå till den kvinnliga vetenskapsmannen?

Besatta Teatern skildrar den verklighet som historiens vetenskapskvinnor ställts inför genom åren: hinder och motstånd, exkludering och till och med förnedring. Vi gör det förstås på vårt eget sätt med mycket humor, kvickhet, sång och dans – allt annat vore skandal!

Soppa: Grönärtsoppa med parmesankrutonger - bokas samtidigt som din biljett eller via biljettkassan.

 

Om Besatta Teatern

Besatta Teatern består av Åsa Karlin och Tess Paulsen, utbildade skådespelare med mångårig erfarenhet av både teater och film. Teatern har funnits sedan 2011 och har som mission att skildra historiska kvinnor i nutidsperspektiv. Våra uppsättningar innehåller alltid humor, sång, dans och interaktivitet och tanken är att både roa, ge en inblick i historien och väcka tankar om nutiden. Vi har vår hemvist i Stockholm men turnerar flitigt runtom i landet.