Slå pattarna i taket
Teater Spelperiod: 21 nov - 21 nov

Slå pattarna i taket!

Se systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf, Youtubestjärnor och skaparna bakom SVT-serien Full Patte, i en cabaret späckad av dans, musik och gränsöverskridande feministisk humor. Förbered dig på allt!

När systrarna Kronlöfs vassa tungor tar över Sveriges scener, vrids dina sinnen ut och in. För en generation uppvuxen med sociala medier är YouTube snarare en religion än ett begrepp. Duon Bianca och Tiffany Kronlöf har besökt tusentals svenskar via just datorn och etablerat en egen normkritisk humorgenre.

SVT plockade snabbt upp dem i humorserien Full Patte och Riksteatern är inte sen att följa efter. Uppbackade av musikern Thom Gisslén och ett liveband, bjuder Tiffany och Bianca på ett färgsprakande helkvällskaos där inget ämne går säkert. 

2012 gjorde systrarna succé i sociala medier med videon Så jävla PK samt Shit Snubbar say. Bianca är också grundare av teatergruppen Gruppen och har synts i uppsättningar på såväl Dramaten som Stadsteatern. Tiffany har en bakgrund som musiker och feministisk reggaeartist.

Recensioner

Vad säger pressen?

Full Patte med systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf

Publicerad 04 november 2015 17:28 Uppdaterad 04 november 2015 17:28

Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf har, kanske främst det senaste året, seglat upp som två av de största feministiska förebilderna vi har i det här landet.

Bianca(Extern länk) gjorde omedelbar succé med sin karaktär Snubben, en drift med så kallat medvetna killar vida känd från Youtube, och Tiffany med sin feministiska reggae. Nu får de göra succé ihop, när deras humorserie Full patte har premiär på SVT Flow(Extern länk)

Serien följer systrarna Bianca och Tiffa, som bor ihop och mest ägnar sina dagar åt att slarva runt. I första avsnittet kör de med hemsläpet Hans-Kristian, Bianca raggar skamlöst på krogen ("Skulle du vilja känna hur det känns att vara tampong för en kväll?") och Tiffa går till en psykolog – på en busshållplats. Vi träffade de verkliga systrarna för ett ofattbart energiskt samtal om Snubben-träningsklasser, manliga humorduos och Sara Haags(Extern länk) genialitet.

Läs hela reportaget här(Extern länk)

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.